Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 

Η Εταιρεία μας, «ΣΤΑΦΩ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στη Γλυφάδα Αττικής, επί της συμβολής της Λεωφόρου Βουλιαγμένης αριθμός 86 και της οδού Ηροδότου αριθμός 25, και εκπροσωπείται νόμιμα, με Α.Φ.Μ. 801019626 (Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας) και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 147093801000, είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας Δεδομένων και διαχειρίζεται και προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών και των χρηστών του παρόντος ιστότοπου «www.californiaclub4x4.com» σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2016/679), καθώς και σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα νομοθετήματα σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

1.Συλλογή Δεδομένων
1.1. Κατά την επίσκεψη και πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα δε συλλέγονται γενικώς δεδομένα, εκτός όσων συλλέγονται μέσω cookies (για την πολιτική cookies πατήστε εδώ), τα οποία ως χρήστες έχετε επιτρέψει δια της συγκατάθεσής σας να χρησιμοποιηθούν.

1.2. Κατά την υποβολή παραγγελίας, η οποία πραγματοποιείται από τον χρήστη χωρίς εγγραφή στις υπηρεσίες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος (ως επισκέπτη) συλλέγονται τα απολύτως αναγκαία για την υποβολή της παραγγελίας στοιχεία. Ειδικότερα, εισάγονται τα στοιχεία αποστολής και χρέωσης, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Για ιδιώτες: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Για επιχειρήσεις: επωνυμία, δραστηριότητα, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας

Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν κατά την υποβολή παραγγελίας με τον ανωτέρω τρόπο (ως επισκέπτης) δεν διατηρούνται στον παρόντα ιστότοπο μετά την διεκπεραίωση της πώλησης.

1.3. Κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος συλλέγονται επίσης τα απολύτως αναγκαία για την διεκπεραίωση κάθε πώλησης και τη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία στοιχεία.

Ειδικότερα, κατά την εγγραφή του χρήστη δημιουργείται καρτέλα πελάτη, στην οποία εισάγονται με ευθύνη του χρήστη και αποθηκεύονται τα ατομικά στοιχεία του χρήστη, καθώς και τα στοιχεία αποστολής, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Για ιδιώτες: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Για επιχειρήσεις: επωνυμία, δραστηριότητα, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας

Τα στοιχεία που υποβάλλονται για την εγγραφή χρήστη στις υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Καταστήματος αποθηκεύονται και διατηρούνται κατά τα κατωτέρω προβλεπόμενα.

1.4. Για την ολοκλήρωση της πληρωμής ενδέχεται να απαιτηθούν στοιχεία του «Paypal» λογαριασμού σας ή της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας σας. Τα στοιχεία αυτά, μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, δεν αποθηκεύονται στον παρόντα ιστότοπο.

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας αποκλειστικά για α) τη διαχείριση της πώλησης των προϊόντων μας, π.χ. την επικοινωνία και ενημέρωση σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων και την εξέλιξη παραγγελίας, την εκτέλεση της παραγγελίας σας, την αποστολή των προϊόντων στη διεύθυνση σας, την πραγματοποίηση επιστροφών, την παροχή εγγυήσεων, β) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. έκδοσης τιμολογίου, γ) κατόπιν ρητής συναίνεσής σας για την προώθηση προϊόντων ή την περιοδική αποστολή ενημερωτικών δελτίων για προϊόντα και υπηρεσίες.

2.Επεξεργασία δεδομένων
Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας κατά τη σύναψη της σύμβασης αγοραπωλησίας και για τους απολύτως αναγκαίους για τη σύναψη και διεκπεραίωση αυτής σκοπούς. Μπορεί, επίσης να επεξεργαζόμαστε δεδομένα, μόνο κατόπιν ρητής συναίνεσής σας, για ενημερωτικούς σκοπούς και συγκεκριμένα είτε προς ενημέρωση σας ότι προϊόν, για το οποίο έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς είναι πάλι διαθέσιμο ή για προσφορές, προωθήσεις και εκδηλώσεις της Εταιρείας.

3. Νομιμότητα – έννομο συμφέρον επεξεργασίας
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο βάσει των εννόμων υποχρεώσεων και συμφερόντων μας για τους κάτωθι λόγους και σκοπούς:

  • για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες και τις αγορές σας ή γενικώς για τον λογαριασμό χρήστη, που τυχόν έχετε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα
  • κατόπιν ρητής προηγούμενης συναίνεσής σας, για να σας ενημερώνουμε για προωθήσεις, προσφορές και εκπτώσεις τιμών προϊόντων μας ή για μη διαθέσιμα προϊόντα, που έχετε δηλώσει, ότι σας ενδιαφέρουν
  • για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με ζητήματα της παραγγελίας σας, καθώς και σχετικά με αιτήματα, ερωτήσεις και παρατηρήσεις σας
  • για λόγους απόδειξης της συμμόρφωσής μας προς ασκηθέντα νόμιμα δικαιώματά σας και υποβληθέντα αιτήματα κατ’ ενάσκηση νόμιμου δικαιώματός σας
  • για λόγους απόδειξης της συμμόρφωσής μας προς την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τις μεταξύ μας συναλλαγές
  • για να παράσχουμε πληροφορίες και στοιχεία σε δημόσιες υπηρεσίες και αρχές για ερευνώμενες από αυτές υποθέσεις, όποτε αυτό ζητηθεί και υπό την προϋπόθεση τήρησης των σχετικών νομίμων διαδικασιών
  • για την προστασία, τον εντοπισμό και την πρόληψη παράνομων ενεργειών
  • για να επικοινωνούμε μαζί σας καθώς και για να λάβουμε μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας σε περίπτωση απώλειας, αλλοίωσης, αντιγραφής, κλοπής ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. 

4. Δικαιώματα υποκειμένων προσωπικών δεδομένων
Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας, το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε από εμάς για το ποια προσωπικά σας δεδομένα έχουμε συλλέξει καθώς και εάν και πώς έχουμε επεξεργαστεί τα δεδομένα, αλλά και ποιοι τυχόν απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά.

Δικαίωμα διόρθωσης: μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να διορθώσουμε τυχόν ανακριβή ή μεταγενεστέρως διαφοροποιηθέντα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη): μπορείτε οποτεδήποτε να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα που δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους προπαρατεθέντες σκοπούς επεξεργασίας.

Δικαίωμα φορητότητας: μπορείτε να αναλάβετε τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει ή σας αφορούν ή να ζητήσετε από εμάς να διαβιβάσουμε αυτά σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δικαίωμα περιορισμού: μπορείτε να αιτηθείτε από εμάς τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι ή μέχρι την τυχόν εξέταση προσφυγής σας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή.

Δικαίωμα αντίταξης στην επεξεργασία: μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ή να ανακαλέσετε τη δοθείσα συναίνεσή σας για την εντεύθεν επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι.

5. Αποθήκευση προσωπικών δεδομένων
Διατηρούμε αποθηκευμένα τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα κρατάει η μεταξύ μας εμπορική σχέση. Διατηρούμε όσα προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της απόδειξης συμμόρφωσής μας στις έννομες υποχρεώσεις μας για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι αντίστοιχες υποχρεώσει μας. Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να διατηρούμε αποθηκευμένα τα δεδομένα σας προς εξυπηρέτησή σας για επόμενες παραγγελίες (σε καρτέλα πελάτη) ή για ενημερωτικούς ή προωθητικούς σκοπούς διατηρούμε τα δεδομένα σας για αυτούς τους σκοπούς μέχρι την ανάκληση της δοθείσας συναίνεσής σας. Αναφορικά με τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω Cookies, παρακαλώ πατήστε εδώ. 

6. Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.
Η Εταιρεία μας δεν χρησιμοποιεί μεθόδους αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, ούτε προβαίνει σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των δεδομένων σας. 

7. Προστασία και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
Η Εταιρεία μας έχει λάβει κάθε απαιτούμενο μέτρο (οργανωτικό και τεχνικό) για την προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας, οι οποίοι δεσμεύονται έναντι της εταιρείας μας με οικείες συμβάσεις, και  αποκλειστικά και μόνο για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς. 

8. Διεθνής διαβίβαση δεδομένων
Η Εταιρεία μας δεν διαβιβάζει δεδομένα σε τρίτους εγκατεστημένους εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). 

9.Επικοινωνία – άσκηση δικαιωμάτων
Για οιοδήποτε θέμα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην Εταιρεία μας «ΣΤΑΦΩ Ι.Κ.Ε.», Λεωφόρος Βουλιαγμένης 86 και Ηροδότου 25, Τ.Κ. 16675, τηλ. 2109639011, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) info@californiaclub4x4.com.

10. Δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Σας ενημερώνουμε, ότι έχετε δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, fax 210 6475628, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr].

11. Τροποποίηση Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και αναπροσαρμόζουμε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στην περίπτωση σημαντικών τροποποιήσεων αυτής, θα σας ενημερώνουμε σχετικώς.